Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:30

Luxe badkamers

Op zoek naar inspiratie voor een luxe badkamer? Vaak geven mensen aan dat hun badkamer luxe ingericht mag worden. Maar wat geeft een badkamer nu precies een luxe uitstraling? Met het begrip ‘luxe badkamer’ kun je erg veel kanten op. En dat hoeft niet eens duur te zijn. Laat je inspireren door onze badkamers en tips.

Sorteren op

Creëer luxe met tegels

Een luxe badkamer straalt het gevoel van wellness en rust uit. Dit type badkamer heeft dus vaak een rustige, neutrale kleur, om optimaal te kunnen ontspannen. De makkelijkste manier om rust en neutraliteit te creëren is natuurlijk via de badkamertegels. De kleur van een badkamertegel bepaalt voor het grootste deel namelijk de uitstraling van een badkamer.

Een makkelijke manier om een luxe sfeer in de badkamer te creëren is door te kiezen voor marmerlook tegels. Marmer heeft als kenmerk dat het exclusieve natuursteen is. Dat merk je ook direct terug in de prijs. Daarnaast is echt marmer minder geschikt voor een vochtige ruimte als een badkamer. Daarom wordt er vaak gekozen voor het alternatief. Met onze marmerlook tegels kun je veel kanten op.

Dat het in een exclusieve badkamer niet altijd om rust en neutraliteit draait, zien we in deze hotelchique badkamer die we pasgeleden hebben geplaatst. Hier is gekozen voor gouden tegels tegen het rond vrijstaand bad aan.

Kies voor exclusief sanitair en meubilair

Als je een badkamermeubel gaat zoeken voor een luxe badkamer, zal deze aan twee eisen moeten voldoen. Ze ogen ruimtelijk en zijn vaak erg breed. De meeste meubels zijn daarom ook bevestigd aan de muur. Een hangend badkamermeubel geeft namelijk een ruimtelijk effect. Belangrijk aan een luxe meubel is dat er veel opbergruimte is. Om een ruimtelijk effect te creëren wil je natuurlijk zo weinig mogelijk accessoires op de wastafels. En zeg nu eerlijk, een opgeruimde badkamer geeft toch een gevoel van luxe? Een mooi opvallend badkamermeubel maak je natuurlijk af met opvallende spiegels.

Een luxe badkamer wordt daarnaast gekenmerkt door veel comfort en opvallende details. Vaak wordt een luxe badkamer geüpgrade met een Sunshower in de douche. Daarnaast maak je jouw luxe badkamer af met strak sanitair. De keuze valt dan meestal op design radiatoren, inbouwkranen of een inloop douche.

Wat kost een luxe badkamer?

Zoals al gezegd hoeft een luxe badkamer helemaal niet duur te zijn. Met beperkte middelen kun jij namelijk een prachtige luxe sfeer creëren in jouw badkamer. In onze showroom hebben we al luxe badkamers voor €4549,-. Let wel op dat deze badkamer prijzen exclusief tegels zijn, omdat het erg afhankelijk is van de grootte van jouw ruimte. Is jouw badkamer 3 bij 3 meter en kies je voor tegels van 40 euro? Dan mag je zo’n 1500 euro er bij optellen. Wil je de badkamer laten installeren? Houdt dan ook nog rekening met bijkomende montagekosten.

Wij combineren luxe badkamers met andere stijlen

Een luxe badkamer combineer je moeiteloos met andere stijlen. In onze showroom spelen wij daar gretig op in. Zoals wij al hebben gezegd kun je met marmerlook meer kanten op. Met een lichte kleur creëer je ruimte en een modern effect. Met een donkerbruine marmerlook tegel, zal de badkamer meer richting industrieel gaan. We plaatsen zelfs luxe badkamers met een landelijke twist.

Laat ons jouw luxe badkamer ontwerpen

Mogelijk heb je al inspiratie opgedaan via social media kanalen of via onze website. Je hebt een goed beeld van jouw ruimte en bent al bezig met het visualiseren hoe alles er in jouw badkamer uit komt te zien. Nu is het tijd om dat idee om te zetten naar een 3D-tekening tijdens een adviesgesprek. Laat onze adviseurs jouw luxe badkamer ontwerpen. Tijdens zo’n gesprek houden we rekening met jouw wensen en bekijken we samen welke indeling en welke materialen passen bij jouw luxe badkamer.

Bekijk (luxe) badkamers in onze 5500m grote showroom

In de showroom bij Jan van Sundert vind je diverse opstellingen met luxe badkamer inspiratie. Ook kun je bij ons terecht voor onderdelen die passen bij luxe badkamers. Met meer dan 100 complete badkamers in iedere denkbare stijl, vindt jij gegarandeerd inspiratie voor jouw toekomstige badkamer. Daarnaast hebben we meer dan 1000 verschillende badkamertegels in onze showroom liggen. Bekijk alles rustig in onze 5500m² grote showroom of maak direct een afspraak met een van onze adviseurs om jouw badkamer te laten ontwerpen.

 

Veelgestelde vragen

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK