Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koopzondag 21 april

Landelijke badkamers

Door het gebruik van natuurlijke materialen en zachte aardetinten creëer je met een landelijke badkamer een warme en gezellige sfeer. In dit type badkamers komen vaak accenten van hout terug. Dat zorgt voor een gevoel van rust en warmte. We zien steeds meer mensen die kiezen voor een badkamer met authentieke elementen gecombineerd met het comfort van nu.

Sorteren op

Landelijk badkamermeubel

Het badkamermeubel is één van de blikvangers van een landelijke badkamer. Naast een vrijstaand bad is het misschien wel het element waar je het eerst op let. Een mooi landelijk meubel geeft de badkamer een rustieke sfeer. Er zijn veel mogelijkheden. Een hangend meubel past bijvoorbeeld goed bij een modern landelijke badkamer. Liever iets klassieker? Er zijn voldoende meubels met opvallende handgrepen of gekaderde deurtjes.

Natuurlijke materialen

De landelijke badkamer kenmerkt zich voornamelijk door het gebruik van hout. Dat geeft de badkamer een natuurlijke uitstraling. Het is een trend dat het badkamermeubel strak is. Dat zien we ook steeds vaker terug bij landelijke badkamers, al zien we hier toch nog wat ruwere, natuurlijkere vormen terug.

Daarnaast wordt er veel gebruikgemaakt van materialen zoals natuursteen of betonlook. In het kleurenpalet zien we vaak rustige aardetinten terug, zoals grijs, antraciet, bruin, beige en wit.

Vrijstaand bad

Laten we voorop stellen dat niet iedere landelijke badkamer een vrijstaand bad heeft, maar het is wel erg kenmerkend. Landelijk interieur wordt geassocieerd met landelijke woningen of boerderijen, die vaak ruimtelijk zijn. In die zin zou er dus ruimte moeten zijn voor een mooi vrijstaand bad, wat de ruimte goed opvult. Echter hebben we in onze showroom ook opstellingen zonder vrijstaand bad staan.

Combineer met andere stijlen

Landelijk is al lang niet meer het klassiek landelijk van vroeger. Landelijke elementen krijgen namelijk steeds vaker een modern tintje. De combinatie van de stijlen geeft de ruimte een warm en ruimtelijk effect. Wil je graag stoere effecten aan een landelijke badkamer toevoegen? Industrieel en landelijk combineren zorgt ook voor een prachtig geheel.

Complete landelijke badkamers bij Jan van Sundert

In de showroom bij Jan van Sundert vind je diverse opstellingen met landelijke badkamer inspiratie. Of haal meer inspiratie over combinaties tussen verschillende badkamerstijlen van onze website. Je kunt ook bij ons terecht voor losse onderdelen voor een landelijke badkamer. Daarnaast helpen onze adviseurs je graag verder met het samenstellen van jouw badkamer. Dit doen ze aan de hand van hun jarenlange ervaring en een gratis 3D-ontwerp.

 

Veelgestelde vragen

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK