Loading

Filter

Wandtegels bij Jan van Sundert in Etten-Leur

Wandtegels zijn er in verschillende soorten en maten. Ieder jaar opnieuw worden er nieuwe collecties wandtegels op de markt gebracht. Bij Jan van Sundert importeren we onze wandtegels rechtstreeks bij de leverancier. De meeste keramische wandtegels worden in Italië gemaakt. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Kronos of Imola.

Actie wandtegels

We hebben in onze 5500m2 showroom vele tegels opgesteld liggen in badkamers en in speciale displays. We hebben ook regelmatig tegels in de actie. Je vindt deze tegels bij ons op de website, of in de showroom. Heeft u vragen over de tegels? Neem dan gerust contact met ons op.

Vtwonen tegels

Jan van Sundert is dealer van vtwonen tegels. Vtwonen is onder andere bekend van programma’s zoals ‘verliefd op je huis’ en hun eigen magazine. Je kunt hier eindeloos veel wooninspiratie opdoen. Heb je mooie wandtegels gezien uit de vtwonen collectie? Kom dan gerust eens langs om ze bij ons in de showroom te bekijken.

Keramische tegels

Tegels zijn er in onder andere porselein, keramiek en natuursteen. Bij Jan van Sundert in Etten-Leur verkopen we alleen keramische tegels. Hiervoor hebben we gekozen omdat deze tegels minder kwetsbaar zijn dan andere varianten. Keramische wandtegels worden onder hoge druk samengeperst en zijn te customizen. Je kunt dus een design toevoegen aan deze keramische wandtegels. Dankzij deze mogelijkheden zijn de keramische tegels o.a. leverbaar in betonlook, houtlook en met verschillende structuren. De tegels zijn niet van echt te onderscheiden! Bekijk hier al onze tegels.

Vloertegel of wandtegel

Alle vloertegels die we bij Jan van Sundert verkopen we alleen vloertegels die ook op de wand geplaatst kunnen worden. Andersom is dit voor wandtegels niet altijd het geval. Je kunt dit opmaken uit de slijtklasse van de tegel. We raden een tegel op de vloer te plaatsen vanaf slijtklasse 3. Hierover in de volgende alinea meer.

Slijtklassen keramische tegels

Iedere vloer- of wandtegel komt met zijn eigen slijtklasse. Dit is een indicator van de slijtvastheid van de tegel. Let op: dit is niet het zelfde als de hardheid van de tegel. Er zijn in totaal vijf verschillende klassen:

PEI 1: De zwakste klasse. Deze tegels kun je het beste gebruiken op plekken waar weinig vuil- of krasvorming ontstaat. We raden deze tegels vooral aan voor aan de wand. Op de vloer is mogelijk, maar dan adviseren we je deze tegels te plaatsen op bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer.

PEI 2: Geschikt voor rustig gebruik. Op deze tegel kun je lopen met zachte schoenen. Ga je er met regulier schoeisel overheen? Dan heb je kans dat er krassen ontstaan op de tegels.

PEI 3: Geschikt voor regulier gebruik. Plaats je deze tegel in een ruimte? Dan mag er krassend vuil aanwezig zijn. Deze tegels kunnen geplaatst worden op de vloer die aansluit met een buitenruimte.

PEI 4: Geschikt voor vrijwel iedere ruimte. Deze tegels kunnen goed tegen veel beloop en vuil. Deze klasse tegels worden ook veel geplaatst in horecagelegenheden, showrooms en kantoren. Er is grof geschut nodig om deze tegels te laten slijten.

PEI 5: Dit is de sterkste tegelklasse die er is op gebied van keramiek. De tegels zijn geschikt voor enorm intensief gebruik, binnen en buiten. Ook zijn de tegels vorstbestendig en daardoor outdoor goed te gebruiken.

R-waarde

Naast de PEI waarde bestaat er ook een antislipwaarde. Deze waarde geeft aan hoe glad een tegel is.

Benieuwd geworden naar onze tegels? Kom eens langs in onze showroom en praat met een van onze adviseurs.