Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 17:00 | Koopzondag 21 april

Grijze keukens

Inspiratie nodig voor een grijze keuken? Logisch, want de kleur is steeds meer in opkomst. Grijs is neutraal en geeft warmte en sfeer in keukens. Daarnaast zien we uiteenlopende grijstinten terug in keukens. Bekijk hieronder eens onze keukens en je zult merken dat licht grijs een heel andere sfeer geeft dan bijvoorbeeld donker grijs.

Sorteren op
RVS kookeiland | Jan van Sundert
Keuken Stuttgart
Prijs vanaf
16.125,00
BEKIJK PRODUCT
Antraciete keuken modern | Jan van Sundert
Keuken Malmö
Prijs vanaf
21.748,00
BEKIJK PRODUCT
JanVanSundert
Keuken Turijn
Prijs vanaf
10.865,00
BEKIJK PRODUCT
Betonlook keuken luxe  | Jan van Sundert
Keuken Barcelona
Prijs vanaf
21.526,00
BEKIJK PRODUCT
Kookeiland met bar | Jan van Sundert
Keuken Sofia
Prijs vanaf
21.870,00
BEKIJK PRODUCT
Grijze keuken schiereiland | Jan van Sundert
Keuken Nantes
Prijs vanaf
15.374,00
BEKIJK PRODUCT
Industriële keuken grijs  | Jan van Sundert
Keuken Varna
Prijs vanaf
23.591,00
BEKIJK PRODUCT

Wordt de grijze keuken is dé keuken trend van 2023

Grijze keukens zijn stijlvol. Er wordt zelfs gesproken dat grijs het nieuwe zwart is in de keuken. Althans, als die trend zo door zet. Het voordeel van grijze keukens is namelijk dat je er zo veel verschillende kanten mee op kunt. Daarnaast combineer je de kleur moeiteloos met zo veel andere kleuren en materialen. De verwachting is daarom dat de grijze keuken de komende jaren steeds populairder gaat worden. De grijze keuken staat daarom met stipt op één in onze keukentrends van 2023.

Keukens in verschillende tinten grijs

Keukens zijn verkrijgbaar in meer dan vijftig tinten grijs. Als je een kijkje neemt in onze showroom, valt je op dat de kleuren uiteenlopen van lichtgrijs tot antraciet. Opvallend is dat iedere tint weer een compleet ander effect geeft aan keukens. Een lichtgrijze keuken geeft een ruimtelijk en warm effect terwijl donker grijs erg stoer en robuust oogt. Een grijze keuken is daarom geschikt voor iedere interieur stijl.

Combineer grijs met kleur en materiaal in de keuken

Een grijze keuken combineer je gemakkelijk met diverse kleuren en materialen. Zo zien we vaak houten accenten terug in industriële keukens, maar hout kan een grijze keuken ook een warm landelijk effect geven. De kleur biedt ook de mogelijkheid om te spelen met felle, opvallende tinten die jouw keuken nét een tikje vrolijker maken. De combinatie met andere populaire keuken kleuren, zoals wit en zwart zijn ookerg goed mogelijk.

Je kunt er ook voor kiezen om grijs subtieler terug te laten komen in keukens. Doe bijvoorbeeld eens inspiratie op in keuken Stuttgart, waar roestvrij staal wordt gecombineerd met een zwarte kastenwand. Roestvrij staal kun je op meer manieren terug laten keren in een grijze keuken. Denk daarbij aan de keuze van magnetrons, (combi) ovens of afzuigkappen. Zelfs op kookplaten komen wel eens rvs details terug.

Een grijze keuken in iedere stijl

Omdat de kleuren van een grijze keuken zo uiteenlopen, creëer je gemakkelijk een opvallende stijl in jouw keuken. Een lichtgrijze keuken is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor landelijke designs door de neutrale kleur. Met hoogglans creëer je gemakkelijk een ruimtelijke sfeer in je interieur. Dat sluit dus weer goed aan bij een moderne keuken. Ga je voor robuustere materialen en een donkere kleur grijs? In dat geval neig je naar een industriële inrichting.

Grijze landelijke keuken

Op zoek naar een grijze landelijke keuken? De kleur van de keuken veranderd, zo ook bij landelijke keukens. In een landelijke keuken wordt vaak gebruik gemaakt van de kleur wit. Steeds vaker zien we de verschuiving naar grijs. En dat is niet geheel zonder reden. Grijs zorgt voor extra warmte en sfeer. En dat is enorm belangrijk in een landelijke keuken. Tips voor mooie kleuren zijn greige of taupe. 

Moderne grijze keuken

Een moderne grijze keuken is erg populair. Grijs en minimalisme en strakke lijnen gaan erg goed samen. In onze showroom hebben we erg veel moderne grijze keukens, variërend van hoogglans tot mat en van heel licht naar erg donker. Vooral met hoogglans creëer je gemakkelijk een modern effect.

Greige: Een lichtgrijze keuken met een beige tint

In onze keukentrend voor 2023 leggen we uit dat natuurlijke kleuren steeds populairder worden. Grijs zelf is waarschijnlijk niet de eerste kleur waar je aan denkt. Als grijs met beige wordt gecombineerd in keukens, krijg je automatisch een warm en natuurlijk effect. Eén van de leukste ontwikkelingen voor de komende jaren.

 

Grijze keukens met betonlook fronten

Een betonlook keuken heeft een ruwe, stoere uitstraling. Dat sluit dus perfect aan bij een industriële interieurstijl. Beton(look) is op veel manieren toe te passen in keukens. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook keukenblad. Je ook een stapje verder gaan. Een aantal keukens in onze showroom zijn namelijk voorzien van betonlook fronten. In ons assortiment heb je weer keuze uit heel veel verschillende soorten grijs.

Bekijk bijvoorbeeld eens keuken München met een lichte kleur grijs, wat de ruimte juist weer een moderne twist geeft. Liever het kenmerkende industriële effect? De donkere kleur grijs van keuken Barcelona geven de ruimte een erg stoer effect. De verwachting is dat de betonlook grijze keuken de komende jaren steeds populairder wordt.

Grijze keukens op maat bij Jan van Sundert

Ben je van plan om een grijze keuken te kopen? In onze showroom in Etten-Leur vind je diverse keukens in de kleur grijs ter inspiratie. Naast deze keukens in onze showroom, hebben we nog veel meer verschillende fronten waar je uit kunt kiezen, variërend in kleur, materiaal en oppervlak. Daardoor vind jij altijd inspiratie voor de perfecte kleur grijs voor jouw keuken. Laat jij liever grijze accenten terug komen? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Haal inspiratie uit de apparatuur in onze showroom, die vaak op roestvrij staal is gebaseerd.

Laat ons jouw grijze keuken ontwerpen

Heb je al een goed beeld van wat je wilt? Dan stellen onze adviseurs samen met jouw de keuken van jouw dromen samen. Samen met hen worden alle mogelijkheden besproken en wordt een passend 3D-ontwerp van jouw gewenste keuken gemaakt. Ook als je nog niet precies weet wat je wilt kunnen onze keukenadviseurs je belangrijke informatie of tips geven. Benieuwd? Kom langs of maak een direct een afspraak om jouw toekomstige grijze keuken te bespreken.

 

Veelgestelde vragen

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK