Een afspraak maken
Vandaag geopend 09:30 - 21:00 | Let op! Donderdag 20 juni koopavond ipv. vrijdag 21 juni!

Industriële keukens

Een industriële keuken is de laatste jaren erg in opkomst. De stijl wordt gebruikt om een stoer, maar warm effect te creëren in het gehele huis, dus ook in keukens. Een industriële keuken is geïnspireerd door fabrieksruimtes uit de 20e eeuw. 

Let op! Al onze keukens zijn ter inspiratie en naar eigen wens samen te stellen. Zie je een keuken die niet de gewenste vorm, kleur of apparatuur heeft? Dan passen we dit zonder problemen aan. 

Sorteren op
Zwarte industriële keuken | Jan van Sundert
Keuken Vilnius
Prijs vanaf
9.820,00
BEKIJK PRODUCT
RVS kookeiland | Jan van Sundert
Keuken Stuttgart
Prijs vanaf
16.125,00
BEKIJK PRODUCT
Luxe zwarte keuken | Jan van Sundert
Keuken Hannover
Prijs vanaf
23.131,00
BEKIJK PRODUCT
JanVanSundert
Keuken Oslo
Prijs vanaf
13.345,00
BEKIJK PRODUCT
Industriële keuken grijs  | Jan van Sundert
Keuken Varna
Prijs vanaf
23.591,00
BEKIJK PRODUCT
Houten keuken met beton | Jan van Sundert
Keuken Bayern
Prijs vanaf
19.152,00
BEKIJK PRODUCT

Dat je veel kanten op kunt met industriële keukens zie je aan onze verschillende showroom keukens. De mogelijkheden zijn haast eindeloos en alle keukens hebben hun eigen industriële twist. Hieronder geven we tips en delen we ideeën om jouw keuken een stoer karakter te geven.

Industriële keuken inspiratie

Wil je een keuken industriële elementen meegeven? Bij het ontwerpen van een stoere, industriële keuken haal je inspiratie uit donkere kleuren en ruwe materialen. Het gebruik van de juiste soort materialen en kleuren is namelijk erg belangrijk om een industrieel effect te creëren. Vaak doet de kleur al veel, maar let bijvoorbeeld ook op het gebruik van donkere, grove materialen. Met behulp van onderstaande inspiratie creëer je moeiteloos een stoer effect in jouw keuken.

Robuuste materialen: keukens met hout en beton

Waar het bij moderne keukens vooral om symmetrie gaat, mag het bij industrieel allemaal wat ruwer. Denk bijvoorbeeld aan mooie mat zwarte handvaten op de keukenkastjes of een betonnen aanrechtblad. Betonlook zie je in onze showroom ook veel terug in de keuken fronten. Vaak komen materiaalsoorten terug die een stukje robuuster zijn en er misschien zelfs onbewerkt uit zien. Populaire keuzes in dit type keukens zijn ruwe houtsoorten, metaal, staal en rvs.

Roestvrij staal

Eén van de meest industriële elementen in keukens is roestvrij staal of afgekort RVS. Het materiaal heeft als voordeel dat het hufterproof is en er makkelijk te onderhouden is. Niet voor niets dat je vaak rvs terugziet in keukens van restaurants. Om een industrieel effect te creëren in jouw eigen keuken, is rvs ook een goede oplossing. Grijs en staal passen namelijk perfect in de industriële keuken. RVS afzuigkappen zijn waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Ook komt rvs vaak terug in de keuze voor kranen of ovens. Informeer bij onze adviseurs naar welke merken bij jouw budget passen.

Donkere kleuren

De donkere kleur geeft de industriële keuken een ruwe en stoere uitstraling. We zien daarom vaak kleuren als donkergrijs, bruin en (mat)zwart terug in dit type keuken. Kies niet voor hoogglans, want dat ziet er bewerkt uit. Door juist matte kleuren te kiezen, boots je een onbewerkt gevoel na. Eén van de meest opvallende industriële keukens zijn die met betonlook fronten. In onze showroom staat bijvoorbeeld keuken Sofia, waar het lijkt of de kastjes onbewerkt lijken. Eén van de meest subtiele manieren om een industrieel effect te creëren is de keuze van de afzuigkap. Valt de keuze op zwart of roestvrij staal, dan krijgen keukens automatisch een industriële twist.

Een modern industriële keuken: kies voor zwart

Eén van de trends van het moment is de modern industriële keuken. Zoals al gezegd komen vaak donkere kleuren terug om een ruwe uitstraling te creëren. Sinds een paar jaar zijn zwarte elementen niet meer weg te denken. Ook keukens die compleet zwart zijn, worden met de dag populairder. Mat heeft als voordeel dat je amper vingerafdrukken op de keukenkastjes ziet. Daarnaast creëer je een sober effect omdat licht niet weerspiegelt op een mat zwarte keuken. Het gebruik van zwart staal geeft een keuken ook een erg stoer effect.

Een industrieel kookeiland

Ben je van plan om een industriële keuken aan te schaffen en heb je voldoende ruimte? Misschien heb je al eens gedacht aan een kookeiland om jouw keuken een luxe uitstraling te geven. Een eiland is tegelijkertijd de blikvanger en sfeermaker van keukens. In industriële keukens is een rvs afzuigkap boven het eiland helemaal niet vreemd. Toch komt in dit type keukens vaker geïntegreerde afzuiging terug. Haal inspiratie uit keuken Lissabon, waar een stalen frame aan het plafond is bevestigd. Lekker industrieel. In onze showroom staan meerdere industriële keukens met een eiland, waaronder keuken Bayern met een mooi betonlook aanrechtblad.

Keukens bij Jan van Sundert

In onze showroom in Etten-Leur vind je meerdere industriële keuken voorbeelden, variërend in kleur, formaat en opstelling. Daarnaast combineren we meerdere stijlen om je een zo goed mogelijk beeld te geven van alle mogelijkheden. Al onze keukens zijn geheel naar eigen wensen en formaat aan te passen. Zo kun je één van onze hoekopstellingen gemakkelijk aan laten passen naar een keuken met een eiland. Nog niet helemaal zeker of een industriële keuken wel past? Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor een gratis 3D-ontwerp.

 

Veelgestelde vragen

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ADVISEUR?

  • Kom langs voor inspiratie en maak een afspraak bij onze receptie.
  • Bel ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden.
  • MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK