Loading

Filter

Landelijke keukens bij Jan van Sundert

Een landelijke keuken is nog altijd erg populair. En niet zonder reden, want een landelijke keuken geeft erg veel sfeer en een warme uitstraling aan het hele interieur. In deze keukenstijl komen veel natuurlijke elementen en rustige kleuren terug. Als je voor een landelijke keuken gaat kijken, zul je snel merken dat we deze onderscheiden in klassiek en modern. Bekijk hier alle opstellingen voor inspiratie over landelijke keukens. 

Neutrale kleuren en landelijke materialen

Houten elementen lenen zich perfect om de landelijke sfeer in een keuken te creëren. Hout geeft de keuken een knus en sfeervolle uitstraling. Daarnaast zien we ook materialen als graniet, natuursteen en staal terug in deze stijl. Landelijke keukens hebben vaak een neutrale kleur die warmte uitstralen. Vaak zien we witte of bruine kleuren terug. De laatste jaren is de zwarte landelijke keuken erg in opkomst. Toch liever een vrolijke kleur? In onze showroom hebben we ook kleurrijke landelijke keukens.

 

Klassieke landelijke keuken vs. moderne keuken

We zien momenteel twee stijlen terug in landelijke keukens. Eén daarvan is de klassiek landelijke keuken. Zoals de naam doet verklappen kenmerkt deze stijl zich door authentieke en nostalgische elementen die de keuken tot warm geheel maken. Denk bijvoorbeeld aan elementen als klassieke tegels of een kraan met kruisknop bediening. In klassieke landelijke keukens zien we vooral witte kleuren terug, omdat vroeger haast alle keukens wit waren. De tegenpool van klassiek is modern. Dat is vaak net even iets strakker. Ook is er meer mogelijk met de kleuren.

 

Moderne landelijke keuken

De laatste jaren zien we ook een tijdloze sfeer terug in deze stijl. In de moderne landelijke keuken worden natuurlijke materialen gecombineerd met strakke elementen en andere kleuren. Een inductiekookplaat of inbouwapparatuur in een landelijke keuken is daarom al lang niet gek meer. Andersom kun je natuurlijk ook kiezen voor strakke keukenfronten met een authentiek vrijstaand fornuis. Kortom, de mogelijkheden in de moderne landelijke keuken zijn enorm. Combineer er lekker op los.

 

Afwisselende mogelijkheden in apparatuurkeuze

Als je een landelijke keuken gaat kopen, zul je altijd voor de keuze komen te staan of je de apparatuur wat strakker of klassieker wilt. In geen enkele andere keuken is de apparatuur keuze zo uitgebreid en bepalend als in een landelijke keuken. Onze adviseurs weten als geen ander wat de mogelijkheden zijn als het gaat om apparatuur.

Koken op gas verliest terrein en daarom zien we steeds vaker inductie terug in de landelijke keuken. In onze showroom zien we beiden terug. De wisselende positie van de oven is ook opmerkelijk. Typerend voor de klassiek landelijke stijl is het vrijstaande fornuis. Wil je een landelijke keuken een modern tintje geven? Kies dan voor een vrijstaand fornuis met een inductiekookplaat. Ook zien we steeds vaker moderne inbouwapparatuur terug in een landelijke keuken. In onze showroom hebben we tientallen landelijke keukens waarin ieder soort apparatuur is verwerkt.

Houten fronten

Of je nu een moderne of een klassieke sfeer wilt, in een landelijke keuken zul je eigenlijk altijd houten fronten terug zien. Of het nu echt houten kastjes zijn of houtlook, het geeft een landelijke keuken een warme uitstraling. Ook met houten fronten zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem bijvoorbeeld de typische witte landelijke keuken, waar de houten kasten wit geverfd zijn. Je ziet duidelijk de zichtbare nerf terug, waardoor het als geheel erg knus en sfeervol blijft.

Zwarte landelijke keuken

Een net iets stoerdere en moderne uitstraling aan jouw landelijke keuken geven? Landelijk staat gelijk aan gezellig en knus. Door wat robuustere materialen toe te voegen, creëer je heel gemakkelijk een warm maar stoer effect. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de houtkeuze van de keukenfronten. Door een donkere ruwe houtsoort te kiezen, geef je jouw keuken een ruige twist. Of kies voor enkele details, zoals een mat zwarte kraan, zwarte handvaten of een betonnen aanrechtblad. Nog een stapje verder? De zwarte landelijke keuken is steeds meer in opkomst. Combineer zwart met gekaderde fronten en een houten blad, zoals in keukenopstelling Nice.

 

Keukens op maat bij Jan van Sundert

In onze showroom in Etten-Leur vind je meerdere landelijke keukenvoorbeelden, variërend in kleur, formaat en opstelling. Daarnaast combineren we meerdere stijlen om je een zo goed mogelijk beeld te geven van alle mogelijkheden. Al onze keukens zijn geheel naar eigen wensen en formaat aan te passen. Zo kun je één van onze hoekopstellingen gemakkelijk aan laten passen naar een keuken met een eiland. Nog niet helemaal zeker of een landelijke keuken wel past? Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor een gratis 3D-ontwerp