Loading

Filter

Een landelijke keuken is nog altijd erg populair. En niet zonder reden, want dit type keuken geeft erg veel sfeer en een warm karakter aan het hele interieur. In deze keukenstijl komen veel natuurlijke elementen en rustige kleuren terug. Binnen de landelijke stijl onderscheiden we klassiek en modern. Bekijk hier alle opstellingen voor inspiratie over landelijke keukens.

 

Neutrale kleuren en natuurlijke materialen

Houten elementen lenen zich perfect om de landelijke sfeer in jouw keuken te creëren. Hout geeft de keuken een knus en sfeervol karakter. Daarnaast zien we ook materialen als graniet, natuursteen en staal terug in deze stijl. Landelijke keukens hebben neutrale kleuren die warmte uitstralen. Vaak zien we witte of bruine tinten terug. De laatste jaren is de zwarte landelijke keuken erg in opkomst. Toch liever een vrolijke sfeer? In onze showroom hebben we ook kleurrijke landelijke keukens.

 

Klassiek vs. Modern

We zien momenteel twee stijlen terug in landelijke keukens. Eén daarvan is de klassiek landelijke keuken. Zoals de naam doet verklappen kenmerkt deze stijl zich door authentieke en nostalgische elementen die de keuken tot warm geheel maken. Denk bijvoorbeeld aan elementen als klassieke tegels of een kraan met kruisknop bediening.

 

Moderne landelijke keuken

De laatste jaren zien we echter ook een tijdloze sfeer terug in deze stijl. In de modern landelijke keuken worden natuurlijke materialen gecombineerd met strakke elementen. Een inductiekookplaat of inbouwapparatuur in een landelijke keuken is daarom al lang niet gek meer. Andersom kun je natuurlijk ook kiezen voor strakke keukenfronten met een authentiek vrijstaand fornuis. Kortom, de mogelijkheden in de moderne landelijke keuken zijn enorm.

 

Afwisselende mogelijkheden in apparatuurkeuze

Koken op gas verliest terrein en daarom zien we steeds vaker inductie terug in de landelijke keuken. In onze showroom zien we beiden terug. De wisselende positie van de oven is ook opmerkelijk. Typerend voor de klassiek landelijke stijl is het vrijstaande fornuis. Dat blijft onverminderd populair. Echter zien we steeds meer inbouwovens op ooghoogte terugkomen in deze stijl.

 

Stoere landelijke keuken

Een net iets stoerdere uitstraling aan jouw landelijke keuken geven? Landelijk staat gelijk aan gezellig en knus. Door wat robuustere materialen toe te voegen, creëer je heel gemakkelijk een warm maar stoer effect. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de houtkeuze van de keukenfronten. Door een donkere ruwe houtsoort te kiezen, geef je jouw keuken een ruige twist. Of kies voor enkele details, zoals een mat zwarte kraan, zwarte handvaten of een betonnen aanrechtblad. Nog een stapje verder? De zwarte landelijke keuken is steeds meer in opkomst. Combineer zwart met gekaderde fronten en een houten blad, zoals in keukenopstelling Nice.

 

Landelijke keukenopstellingen bij Jan van Sundert

In onze showroom in Etten-Leur vind je meerdere landelijke keukenvoorbeelden, variërend in kleur, formaat en opstelling. Daarnaast combineren we meerdere stijlen om je een zo goed mogelijk beeld te geven van alle mogelijkheden. Al onze keukens zijn geheel naar eigen wensen en formaat aan te passen. Zo kun je één van onze hoekopstellingen gemakkelijk aan laten passen naar een keuken met een eiland. Nog niet helemaal zeker of een landelijke keuken wel past? Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor een gratis 3D-ontwerp